Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с генератор на JTD

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с генератор на JTD

Здравейте колеги нов съм в форума карам алфа ромео 147 JTD 115.Та по темата появи се проблем с генератора спря да зарежда при което беше домонтиран закаран на ремонт оказа се,че релето е изгоряло сменихме го човека ми го закачи на стенд с ремък и даде 14,5 волта.Дотук идеално но закачихме го в колата и горе при акомулатора не зареждаше вдигнахме пак колата при работещ двигател замерихме долу на клемите зареждаше,после пак мерихме горе и там зареждаше.С майстора викаме ок всичко е на 6 сглобихме я тръгнах си ас и след 20 километра пак грешка на таблото и не иска да зарежда.та помагайте давайте идеи какво да гледаме.утре ще я карам при маистора на генератора да огледа всички връзки съединения и да е мери и той от горе от долу.Той ми обясни,че може и компа да е "лъже" един вид но ще видим утре

Нещо ремъка да не е обтегнат.
    По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
    конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
    Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
    Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Проверете добре дебелия кабел между алтернатора и стартера.

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

Проблема май ще се окаже,че е от климатика да има някоя лоша връзка и от там да дава по голяма консумация да товари релето и да изгаря

Comment

Ако има нещо, което сериозно да товари алтернатора, то далеч преди да изгори вграденият в него регулатор, ще има поражения по изправителя или по статорните намотки.

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

Оня ден ми се наложи да заредя телефона от колата за което я запалих на място щото иначе запалката не работи, и включих климата че много пек.Направи ми впечатление че когато климата е включен напражението пада на 12,5-12,7 волта.Като го изключих се качи на 13,7/с фарове музика и още нещо както се пее в една песен/.Климата си дърпа ток.
            По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
            конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
            Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
            Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Да тя черпи но направо спря да зарежда и изписа грешката на таблото.Според мен е някоя лоша връзка но както казах по горе утре ще стане ясно най вероятно

Comment

Извинявам се ако въпросът ви се стори тъп, но как черпи ток климатика? Нали компресора се върти от мотора?
                Alfa Romeo 156 1,9 JTD 16V

Comment

Първоначално публикувано от tym56 Покажи съобщение
                  Извинявам се ако въпросът ви се стори тъп, но как черпи ток климатика? Нали компресора се върти от мотора?
                  Вентилаторът на климатика/парното + този на охлаждането на радиаторите се явяват сериозният консуматор.

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

Колеги оказа се,че диодите са изгорели явно е трябвало да ги сменим и тях заедно с релето

Comment

Working...
                    X